3. ožujka 2021

veliki tjedan i uskrsno vrijeme

Čuli ste da u našoj Županiji sutra stupaju na snagu nove mjere zaštite koje ne dozvoljavaju javna okupljanja s više od 15 ljudi, a što se odnosi i na crkvene prostore. Time se preporuča da vjernici koji su u ugroženim skupinama ostanu kući te obrede i Svetu misu prate preko medija. Svete misu iz naše župe možete patiti na našem Youtube kanalu – fra Tomislav Sanko.

Velika srijeda; Sveta misa posvete ulja je u katedrali u 10:30 sati ujutro.
Mogu biti prisutni samo po jedan svećenik i laik iz svakog dekanata.
Kod nas taj dan Sveta Misa je navečer u 19 sati. Ispovijed je taj dan od 17.30 sati.

U Velikom trodnevlju koje počinje Velikim četvrtkom biti će omogućeno da se vjernici pričeste svaka tri sata počevši od 8 ujutro te da se ispovijedaju kroz dan od 9 do 12 i popodne od 17 do 19. Na Veliki četvrtak biti će ujedno i cjelodnevno klanjanje te vas molimo da se upišete za dežurstvo.

Crkva će biti otvorena za molitvu i kroz Veliki petak i Veliku subotu ujutro od 7.30 do 12 sati i popodne od 15 do 17 sati te vas također molimo da se upišete za dežurstvo.

Na Veliki četvrtak slavimo Svetu Misu Večere Gospodnje u 19:00 sati.
U Svetoj misi neće biti obreda pranja nogu.
Od 20:00 – 21:00 sati bit će sat klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom tzv. Getsemanska ura. Crkva će biti otvorena za tiho klanjanje do 22 sata.

Veliki Petak: Križni put molimo u 17 sati, a zatim će samo svećenik i dva ministranta kratko obići župu i blagosloviti je svetim križem za sve one koji neće moći nazočiti obredima.
Služba Muke Gospodnje započinje u 19:00 sati. Obred klanjanja križu vrši se samo poklonom bez dodirivanja i ljubljenja križa na udaljenosti od 2 metra.

Velika subota: VAZMENO BDIJENJE BITI ĆE U 20 sati. Blagoslov jela biti će pred Svetu Misu u 19 sati i pred crkvom tako da svi oni koji žele blagosloviti jelo, a ne mogu ostati na Svetoj Misi ne budu uskraćeni za taj blagoslov. Tako će biti i na Uskrs.

Nedjelja; USKRS, sv. Mise su u 7:00, 8:00, 9:00, 10:30, 12 i 19:00 sati.
Deset minuta prije svake svete mise biti će blagoslov jela pred crkvom.

Na Uskrsni ponedjeljak Sveta Misa je u 10.30 sati i navečer u 19 sati.