4. travnja 2021

NOVE MJERE od 11. travnja 2021.

OBAVIJESTI KROZ SLIJEDEĆI TJEDAN

Prema najnovijim mjerama za zaštitu od COVIDA u našoj županiji te odluci našega nadbiskupa koadjutora Mate Uzinića, od sutra 11. travnja pa do 26. travnja ove godine, Sveta Misa se može održati samo uz prisustvo 8 vjernika u jednoj dvorani ili crkvi. Svaki je svećenik zato dobio mogućnost da nedjeljom (blagdanom ili svetkovinom) ima po tri svete mise, a u običnom danu po dvije. Shodno tim odlukama i želji da što više vjernika sudjeluje na misnim slavljima, nedjeljom će se slaviti 5 misa i to po sljedećem rasporedu: 8,9, 10.30, 18 i 19 sati. U tjednu od ponedjeljka do petaka bit će svaki dan sveta misa u 18 i 19 sati, a subotom u 7.30 i 18 sati.

Također zbog stupanja na snagu novih mjera, nadbiskupija je odlučila odložiti slavlja krizme i prve pričesti do 16. svibnja.

Shodno tome obustavlja se župna kateheza, sve župne aktivnosti i svi drugi vjernički skupovi koji bi premašivali brojku od 8 vjernika do 26. travnja.

Na kraju svake svete mise pojedinci koji su pratili svetu misu preko medija moći će doći na pričest ispred crkve.

Sve ove mjere imate vani i unutra na panoima.

Hvala svima za sadnju i dobavu masline te izgradnju adekvatnog prostora na našem trgu. Dobročinitelje neću posebno spominjat imenom. Oni to znaju i neka ih Bog nagradi jer On će to napraviti sigurno bolje nego mi.

Kip sv. Nikole Tavelića trebao bi biti instaliran u tjednu nakon 1. svibnja.