11. studeni 2017

Duhovna obnova i obećanja Frame Rijeka-Krnjevo

U nedjelju, 5. studenoga 13 članova Frame Rijeka-Krnjevo izreklo je svoje “Evo me” pred punom crkvom Svetog Nikole Tavelića u Rijeci.
Kako bi se uistinu pripremili za obećanja življenja evanđelja po uzoru svetog Franje, framaši su imali trodnevnu duhovnu obnovu na otočiću Košljunu koju je predvodio fra Diego Deklić. Ona je započela u petak, 3. studenoga u večernjim satima misnim slavljem, nakon čega je bila večera, euharistijsko klanjanje i molitva Večernje iz Časoslova. Bratstvo se potom malo razonodilo uz zajedničko druženje i igru.
Subota je započela molitvom Jutarnje, doručkom i prvim nagovorom koji je održala sestra Gianna “Belica” iz OFS-a Rijeka-Krnjevo. Potaknula je bratstvo na razmišljanje i međusobnu komunikaciju kako bismo si pobliže osvijestili važnost i hrabrost naših obećanja i života u Crkvi.
Nakon kratkog predaha, program se nastavio svetom misom, ručkom te drugim nagovorom koji je održao fra Diego: predavanje o Blaženoj Djevici Mariji koje je završilo molitvom krunice. Uslijedila je večera te euharistijsko klanjanje i molitva Večernje. Dan je opet završio igrama kojima su se pridružili fra Diego i naši župni fratri, fra Tomislav i fra Matija. Nakon igara, kao znak zahvalnosti, framaši su poklonili fra Diegu posebno izrađenu majicu “prikladne veličine”.

Duhovna obnova zaokružena je u nedjelju molitvom Jutarnje i svetom misom. Nakon ručka, framaši su se uputili natrag u Rijeku da se pripreme za obećanja koja su bila udaljena samo nekoliko sati.
Na obećanja su nas došli podržati framaši iz Primorsko-istarskoga, Zagrebačkoga i Osječkoga područnog bratstva. Ovom prilikom htio bih zahvaliti njima i svima drugima koji su nas došli podržati na našim obećanjima! Posebna zahvala ide našoj Maji Lacković koja se jako potrudila urediti oltar i dvoranu te je napravila poklone za svakog obećanika.
Na kraju, hvala i dobrome Bogu koji nas je sve okupio i koji nam je darovao ovaj predivni život!
Mir i dobro!
Luka Bibić, Frama Rijeka-Krnjevo