11. studeni 2022

ŽUPNE OBAVIJESTI – 32. NKG

Ovaj tjedan u Crkvi slavimo prema katoličkom kalendaru:
Utorak: Bl. Ivan Duns Škot, franjevac
Srijeda: Posveta Lateranske bazilike
Četvrtak: Sv. Leon Veliki
Petak: Sv. Martin Tourski
Subota: Sv. Jozafat

U ponedjeljak je u Zagrebu preminuće sluge Božjega fra Alekse Benigara, franjevca, koji je sveto živio u Zagrebu, kao misionar u Kini, te kao profesor, odgojitelji i ispovjednik u Rimu. Preporučimo se njegovu zagovoru, kako bismo što prije doživjeli i njegovo proglašenje blaženim i svetim.

Najavljujemo proslavu zaštitnika naše župe sv. Nikole Tavelića koja će biti u ponedjeljak 14. studenoga u 19 sati. Središnje slavlje predvodi fra Krunoslav Kocijan, trsatski gvardijan. U petak, subotu i nedjelju je trodnevnica koju vode braća franjevci s Trsata. Više o tome na plakatu na oglasnoj ploči.

Molimo vjernike ako bi mogli ispeći kolače za svetkovinu zaštitnika naše župe sv. Nikole Tavelića i donijeti u ponedjeljak 14. studenoga ili večer prije u samostan kako bismo nakon večernje svečane svete mise u ponedjeljak u velikoj dvorani priredili malo druženje uz kolače i piće i kako bismo mogli počastiti susjedne svećenike koji će doći na slavlje naše svetkovine u ponedjeljak na svečanu večernju misu.

Podsjećamo vas da tijekom cijelog mjeseca studenog svaki dan uz uobičajene uvjete možete izmoliti po jedan potpuni oprost za pokojne.

Preporučamo katolički tisak, osobito Glas Koncila i Mali Koncil – MAK.