11. studeni 2022

ŽUPNE OBAVIJESTI – 33. NKG

Ovaj tjedan u Crkvi slavimo prema katoličkom kalendaru:
Ponedjeljak: Sv. Nikola Tavelić, franjevac
Četvrtak: Sv. Elizabeta Ugarska, zaštitnica OFS-a
Subota: Sv. Janja Asiška, klarisa

Danas je prema odredbi pape Franje Svjetski dan siromaha. Pozvani smo konkretnim koracima svjedočiti kršćansku ljubav našoj siromašnoj braći i sestrama, osobito preko Župnoga caritasa kao organizirane kršćanske ljubavi svih župljana.

U ponedjeljak je proslava zaštitnika naše župe sv. Nikole Tavelića. Svete mise su u 8 i 19 sati. Svečanu svetu misu u 19 sati predvodi fra Krunoslav Kocijan, trsatski gvardijan.

Molimo vjernike ako bi mogli ispeći kolače za svetkovinu zaštitnika naše župe sv. Nikole Tavelića i donijeti u ponedjeljak 14. studenoga ili večer prije u samostan kako bismo nakon večernje svečane svete mise u ponedjeljak u velikoj dvorani priredili malo druženje uz kolače i piće i kako bismo mogli počastiti susjedne svećenike koji će doći na slavlje naše svetkovine u ponedjeljak na svečanu večernju misu.

U petak, 18. studenoga, je Dan sjećanja na žrtve rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, spomendan i neradni dan u našoj Domovini. Na večernjoj svetoj misi spomenut ćemo se poginulih u obrani Domovine.

Podsjećamo vas da tijekom cijelog mjeseca studenog svaki dan uz uobičajene uvjete možete izmoliti po jedan potpuni oprost za pokojne.

Nakane svetih misa za sljedeću godinu zapisivat ćemo od utorka, 22. studenoga, u župnom uredu. Jedna osoba može upisati najviše četiri svete mise.

Blagoslov obitelji u našoj župi imat ćemo od Prve nedjelje došašća 27. studenoga. Idemo prema rasporedu koji je na Oglasnoj ploči i nije se potrebno posebno prijavljivati.

Preporučamo katolički tisak, osobito Glas Koncila, Veritas i Glasnik Srca Isusova i Marijina.