11. studeni 2022

ŽUPNE OBAVIJESTI – 34. NKG

Ovaj tjedan u Crkvi slavimo prema katoličkom kalendaru:
Ponedjeljak: Prikazanje Blažene Djevice Marije
Utorak: Sv. Cecilija, djevica i mučenica
Četvrtak: Sv. Andrija Dung-Lac, prezbiter i drugovi vijetnam. mučenici
Petak: Sv. Katarina, djevica i mučenica
Subota: Sv. Leonardo Portomauricijski, franjevac

Zahvaljujemo svima koji su pomagali oko priprave svetkovine sv. Nikole Tavelića, zaštitnika naše župe: cvjećarici, zboru, ministrantima, čitačima, svima koji ste donijeli kolače i došli na slavlje svete mise i na druženje. Gospodin vam uzvratio svojim obiljem kako to on već zna.

Danas karitativna skupina ima prodajnu akciju adventskih vjenčića. Vaši prilozi namijenjeni su župnom karitasu za božićne poklone potrebnima.

Na ulazu u crkvu je košara u koju možete ostaviti hranu za pomoć najpotrebnijima (trajnije namirnice…).

U utorak je proslava spomendana sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe. Na večernjoj svetoj misi pjevat će naš zbor. Molimo za naše crkvene pjevače i svirače.

U srijedu 23. studenoga i u četvrtak 24. studenoga u našoj crkvi častit ćemo Ikonu Kraljice Franjevačke obitelji. Ikona je blagoslovljena 2018. godine u Litvi odakle je započela svoje hodočašće po europskim bratstvima Franjevačkoga svjetovnog reda i Frame. Cilj je jačanje zajedništva u molitvi i povezivanje. Svečani doček Ikone je u srijedu, 23. studenoga, u 18,30 sati ispred crkve kad ćemo Ikonu u procesiji donijeti u crkvu te proslaviti svetu misu u čast Majke Božje, a nakon mise ostati pred Ikonom u molitvi. Ikonu ćemo častiti u našoj crkvi i u četvrtak, 24. studenoga, od 7 do 14 sati. Na ulazu u crkvu je raspored za čašćenje na koji se možete upisati.

Podsjećamo vas da tijekom cijelog mjeseca studenog svaki dan uz uobičajene uvjete možete izmoliti po jedan potpuni oprost za pokojne.

Nakane svetih misa za sljedeću godinu zapisivat ćemo od utorka, 22. studenoga, u župnom uredu. Jedna osoba može upisati najviše četiri svete mise.

Blagoslov obitelji u našoj župi imat ćemo od Prve nedjelje došašća, 27. studenoga. Idemo prema rasporedu koji je na Oglasnoj ploči i nije se potrebno posebno prijavljivati.

U ponedjeljak, 28. studenoga, u 6 sati počinju zornice. Zornice su svaki dan u došašću u 6 sati, osim nedjeljom.

Preporučamo katolički tisak, osobito Glas Koncila.