12. prosinac 2022

ŽUPNE OBAVIJESTI – SV. MARIJA BOGORODICA

Ovaj tjedan u Crkvi slavimo prema katoličkom kalendaru:
Ponedjeljak: Sv. Bazilije Veliki i Grgur Nazijanski
Utorak: Presveto Ime Isusovo
Petak: Bogojavljenje

Danas je Nova godina, svetkovina svete Marije Bogorodice, a ujedno je svjetski Dan mira.

U petak, 6. siječnja, je svetkovina Bogojavljenja. Svete mise su u 10,30 i u 19 sati. Slavimo i Dan Svetog Djetinjstva kad sakupljamo milodare za djecu u misijama. U četvrtak uoči Bogojavljenja bit će na početku mise blagoslov vode.

U nedjelju je blagdan Krštenje Gospodinova, završava Božićno vrijeme, a počinje Vrijeme kroz godinu.

Blago je u Gospodinu preminuo u subotu, 31. prosinca 2022. godine papa u miru Benedikt. Naš Nadbiskup u dopisu odredio je da je svečana misa zadušnica u katedrali sv. Vida u ponedjeljak, 2. siječnja 2023. godine u 18 sati. Radi što većeg sudjelovanja vjernika i svećenika napisao je neka se u širem krugu grada u to vrijeme ne slave druge mise. Poziva na sudjelovanje na ovoj misi nas svećenike, ali i vjernike, osobito članove župnih i nadbiskupijskih vijeća i povjerenstava. Sveta misa u našoj župnoj crkvi bit će stoga u ponedjeljak u 7,30 sati ujutro, a navečer neće biti svete mise jer idemo na misu zadušnicu za papu Benedikta u 18 sati u katedralu.

Misa zadušnica za blagopokojnoga papu u miru Benedikta bit će u našoj crkvi u utorak u 19 sati. Sprovod pape u miru Benedikta u Vatikanu u četvrtak, 5. siječnja, u 9,30 sati vodi papa Franjo. Molimo Vas da u svoje molitve ovih dana uključite i molitvu za blagopokojnoga papu u miru Benedikta.