1. siječanj 2023

ŽUPNE OBAVIJESTI – 4. NEDJELJA KROZ GODINU

Ovaj tjedan u Crkvi slavimo prema katoličkom kalendaru:
Ponedjeljak: Sv. Hijacinta Mariscotti
Utorak: Sv. Ivan Bosco
Četvrtak: Prikazanje Gospodinovo – Svijećnica
Petak: Sv. Blaž

U utorak, 31. siječnja, slavi se sv. Ivan don Bosco. Proslava sv. Ivana don Bosca je kod salezijanaca u Rijeci u crkvi Marije Pomoćnice u Vukovarskoj 62 u utorak, 31. siječnja, u 18,30 sati. Više o tome na plakatu na Oglasnoj ploči.
U četvrtak, 2. veljače, slavimo Prikazanje Gospodinovo ili Svijećnicu. Sveta misa je u 19 sati. Po svetom misom bit će blagoslov svijeća.

U petak, 3. veljače, je spomendan sv. Blaža, biskupa i mučenika. Sveta misa je u 19 sati. Nakon svete mise je blagoslov grla.

Treći slavljenički koncert Rijeka milosti je u Dvorani mladosti u petak 3. veljače 2023. godine u 20 sati. Koncert je humanitarne naravi, prikupljena sredstva doniraju se Socijalnoj samoposluzi Kruh sv. Elizabete. Ulaznice po cijeni od 10 i 12 eura možete nabaviti još danas u našoj crkvi nakon nedjeljnih misa od naše Maje Lacković, a nakon toga preko interneta ili na blagajni dvorane na dan koncerta.

Prvostolni dekanat Riječke nadbiskupije organizira od 1. do 6. svibnja 2023. godine hodočašće u Lurd. Zainteresirani se mogu prijaviti kod s. Mirjam Radošević, (091 589 3347). Cijena je 450 eura. Detaljnije informacije nalaze se na plakatu na Oglasnoj ploči.
Seminar nove evangelizacije po modelu prof. Tomislava Ivančića je od 3. do 5. veljače u Velikoj dvorani Nadbiskupijskoga ordinarijata u Rijeci, S. Vajnera Čiče 2. Više o tome na plakatu na Oglasnoj ploči.
Sljedeća nedjelja, prva u veljači, slavi se kao Dan života. U tu svrhu nam je naš Nadbiskup uputio pismo pod nazivom ‘Graditi mir prihvaćanjem dara plodnosti i dara života’.
Preporučamo u molitve našega vjernika i oca troje malodobne djece Petra Perkovića, koji je zbog upale pluća završio na aparatima u bolnici na Sušaku i potreban je naših molitava za zdravlje. Molimo Gospodina da se proslavi u njegovu ozdravljenju i vrati ga k nama u zajednicu.