2. veljača 2023

ŽUPNE OBAVIJESTI – 6. NKG

Ovaj tjedan u Crkvi slavimo prema katoličkom kalendaru:
Utorak: Sv. Valentin

Prvostolni dekanat Riječke nadbiskupije organizira od 1. do 6. svibnja 2023. godine hodočašće u Lurd. Zainteresirani se mogu prijaviti kod s. Mirjam Radošević (091 589 3347). Cijena je 450 eura. Detaljnije informacije nalaze se na plakatu na Oglasnoj ploči.


Svi smo duboko potreseni posljedicama razornih potresa u Turskoj i Siriji. Danas i ovaj cijeli tjedan, kao i sljedeću nedjelju na poziv našega Nadbiskupa molimo za preminule, ranjene i nestale u potresu te prikupljamo novčani dar za nastradale, koji svaki darivatelj, osobito oni koji ne mogu sudjelovati na svetim misama, može ubaciti u škrabicu ili predati u župnom uredu te ćemo sve prikupljeno uz pomoć Caritasa Riječke nadbiskupije dostaviti stradalima u Tursku i Siriju. Molimo Gospodina da svojom milošću bude bliz svim nastradalima, ali i da nas po zagovoru Majke Milosti i sv. Vida, poštedi sličnoga iskustva.


Od 3. do 5. ožujka u samostanu na Trsatu su Dani otvorenih vrata za mladiće koji razmišljaju o duhovnom pozivu. Zainteresirani iz naše župe trebaju se javiti meni u Župni ured najkasnije do 25. veljače, da ih mogu prijaviti na Trsat radi lakše organizacije.


Hodočašće Riječke nadbiskupije u povodu primanja palija riječkoga nadbiskupa Mate Uzinića u Rim bit će od 26. do 30. lipnja ove godine. Cijena je 506 eura. Organizacija i uplate preko agencije Arriva travel u Rijeci, Crikvenici i Krku. Više o tome na plakatu na Oglasnoj ploči.