2. veljača 2023

ŽUPNE OBAVIJESTI – 7. NKG

Ovaj tjedan u Crkvi slavimo prema katoličkom kalendaru:
Srijeda: Pepelnica


U srijedu je Pepelnica ili Čista srijeda. Sveta misa s obredom pepeljenja je u našoj crkvi u 19 sati. Toga dana obvezatan je post i nemrs. Post znači da se treba uzdržavati od jela, samo jednom se do sita najesti, a nemrs da se ne jede meso (u sve korizmene petke je obavezan nemrs). Post se odnosi na katolike od 18. do 60. godine života, a nemrs, odnosno jela bez mesa, za starije od 14 godina, osim bolesnika. Molimo da nam bude plodna ovogodišnja korizma.


Pobožnost križnog puta u korizmi u našoj crkvi je petkom i nedjeljom u 18,30 sati.

Od 3. do 5. ožujka u samostanu na Trsatu su Dani otvorenih vrata za mladiće koji razmišljaju o duhovnom pozivu. Zainteresirani iz naše župe trebaju se javiti meni u Župni ured najkasnije do 25. veljače, da ih mogu prijaviti na Trsat radi lakše organizacije.


Riječka nadbiskupija poziva maturante iz župa Riječke nadbiskupije koji pokazuju interes za studijem teologije u svrhu stjecanja vjeroučiteljskoga zvanja da se najkasnije do 30. lipnja ove godine jave s molbom i potrebnom dokumentacijom u Katehetski ured, pa će biti uključeni u natječaj za stipendiju za studij. U natječaj se mogu uključiti i oni koji su srednju školu završili prije godinu ili više ako trenutno studiraju za vjeroučitelja na nekom drugom fakultetu.