9. rujan 2023

OBAVIJESTI 26. nedjelje kroz godinu – 1. listopada

Ponedjeljak:      Sv. Anđeli Čuvari

Srijeda:             Sv. Franjo Asiški, svetkovina

Četvrtak:           Sv. Faustina Kowalska, djevica

Petak:                Sv. Bruno, prezbiter

Subota:              Blažena Djevica Marija od Krunice

Iduća nedjelja:   27. nedjelja kroz godinu

* Danas počinju listopadske pobožnosti. Prije večernje svete mise molimo krunicu i litanije Blažene Djevice Marije. Prema odluci pape Franje, u Lauretanske litanije dodaju se tri nova zaziva: Majko milosrđa, Majko nade i Okrjepo selilaca.

* U utorak iza svete mise je Obred preminuća svetog našeg oca Franje. Ponesite svijeće. U srijedu je svetkovina sv. Franje. Pozivamo sve, osobito članove Franjevačkog svjetovnog reda.

* U četvrtak će biti cjelodnevno euharistijsko klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu na župne nakane, ovog puta za siromašne i bolesne župljane. Svi koji žele biti sat vremena pred Isusom od 7 do 19h neka se upišu na listu kod ulaza u crkvu.

Nakon večernje mise je zajedničko euharistijsko klanjanje.

* U ovom tjednu je prvi petak u mjesecu kada pohodimo bolesne i nemoćne u župi. Ako u vašem susjedstvu žive teže bolesni i nemoćni, javite da ih pohodimo i okrijepimo svetim sakramentima.

* Upisnice za župnu katehezu za djecu za prvu pričest i krizmu možete uzeti sa stola na dnu crkve i ubaciti u za to predviđenu kutiju. Pripremni susreti za primanje ovih sakramenata u našoj župi počet će 8.10. (krizmanici) u 18 sati i 10.10. (prvopričesnici) u 17 sati.

* Odrasli koji još nisu primili sakramente krštenja, euharistije i krizme, mogu se javiti u župni ured radi informacija o susretima katekumena na nadbiskupskoj razini, a koji počinju 4. listopada.

* Molimo one koji još nisu da podmire davanja za kumstva u Kongu. Broj računa je na oglasnoj ploči.

* Caritas Riječke nadbiskupije raspisao je natječaj do 15. listopada za dodjelu stipendija srednjoškolcima i studentima slabijeg imovinskog stanja za šk./ak. godinu 2023./2024. Isplate su u 10 mjesečnih obroka od 100 EUR za srednjoškolce i 133 EUR za studente. Više o tome ima na oglasnoj ploči.

* Do 15. listopada traju upisi u Nadbiskupijsku školu za crkvenu glazbu. Ističemo: glazbeni tečaj za djecu od 7 do 14 godina, zatim orgulje te voditelj liturgijske glazbe.

* Započele su mjesečne kateheze za obitelji u organizaciji Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije. Raspored je na oglasnoj ploči.

* U tijeku je nova kampanja inicijative ”40 dana za život” koja do 5. studenog uključuje molitvu za prestanak pobačaja i bit će održana u 36 hrvatskih gradova. Miroljubiva molitvena bdijenja u Rijeci održavat će se ispred KBC-a Rijeka, Krešimirova 42 (ulaz iz Cambierieve ulice), od 7 do 19 sati.

Radno vrijeme župnog ureda je utorkom i četvrtkom od 9 do 10 sati, a   srijedom i petkom od 17 do 18 sati.

U hitnim slučajevima nazvati fra Sinišu na 098/368-025.