10. listopad 2023

28. NEDJELJA KROZ GODINU – 15. listopada 2023.

Utorak:               Sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik

Srijeda:               Sv. Luka, evanđelist, blagdan

Iduća nedjelja:   29. nedjelja kroz godinu – MISIJSKA NEDJELJA

* Danas nakon svih misa provodimo izbore za nove članove Župnog pastoralnog vijeća. Svi punoljetni župljani i ostali vjernici nakon završne pjesme uputite se u Veliku dvoranu na tajno glasovanje.

* Svi koji žele siromašne župljane darovati prilogom u hrani, kućanskim potrepštinama i novcu, na ulazu u crkvu su kutije za namirnice. Župni Caritas treba volontere za pripremu i dostavu paketa potrebitima. Javite se!

* U tijeku su listopadske pobožnosti. Prije svete mise molimo krunicu i litanije Blažene Djevice Marije.

*U povodu eskalacije oružanog sukoba u Svetoj Zemlji kršćani diljem svijeta pozivaju se u utorak na molitvu i post za mir.

* Počeli su pripremni susreti župne kateheze za djecu. U velikoj dvorani prvopričesnici imaju susret utorkom u 17 sati a krizmanici nedjeljom u 18 sati. Za djecu i njihove roditelje dolasci na nedjeljnu svetu misu su obavezni, ukoliko žele primiti sakramente u našoj župi.

* U srijedu nema kateheze za odrasle, ali vas pozivamo na duhovnu obnovu za mlade u srijedu u 18,30h u Trsatskom svetištu na temu (Ne)ovisni. Program: sveta misa, svjedočanstvo i klanjanje.

* Molimo one koji još nisu da podmire davanja za kumstva u Kongu. Broj računa je na oglasnoj ploči.

* “Kako ojačati odnose u obitelji” tema je Obiteljske škole Riječke nadbiskupije u Domu pastoralnih susreta u Lovranu od 20. do 22.10. Prijave su pri kraju, a program je na oglasnoj ploči.

* 28.10.2023. u crkvi sv. Jurja u mjestu Sveti Đurđ, svetu ženidbu žele sklopiti: Matej Kovaček, RKT, sin Zlatka i Danice r. Butina, te Irena Šmer, RKT, kći Zlatka i Ljiljane r. Valjak, oboje nastanjeni u našoj župi. Ako ima zapreka za valjanost sklapanja ženidbe, javite ih župniku ili biskupu. Zaručnike preporučamo u molitve!