11. studeni 2023

33. nedjelja kroz godinu – 19. studenog 2023.

* Zahvaljujemo cijeloj župnoj zajednici na svesrdnoj pomoći i sudjelovanju oko proslave blagdana našeg župnog zaštitnika sv. Nikole Tavelića. Hvala župnom zboru, Franjevačkom svjetovnom redu, čitačima, Malim Martama, ministrantima, sakupljačima milostinje, volonterima Caritasa, cvjećarici, kuharima, konobarima, krizmanicima, prvopričesnicima i svima koji su uložili svoje vrijeme, talente i ljubav u sadržaje tijekom trodnevnice i blagdanske proslave. Neka naše zalaganje oko zajedništva bude zalog da s još više ljubavi gradimo naše međusobne odnose i cjelokupne župne zajednice. Bog vam bio najveća nagrada!  

* “Blaženi Pier Giorgio Frassati – zaštitnih mladeži” tema je kateheze srijedom u 20h. Gost predavač je p. Ivan Dominik Iličić, dominikanac.

*  Vaše nakane svetih misa za prvih šest mjeseci sljedeće godine zapisivat ćemo od iduće nedjelje u župnom uredu. Jedna osoba može upisati najviše dvije svete mise. Naglašavamo, sveta misa se ne plaća, ona je Kristova žrtva koja je besplatna. Želite li dati prilog, možete to slobodno učiniti, ali ne morate ništa plaćati. 

* Blagoslov obitelji u našoj župi imat ćemo od Prve nedjelje došašća 4. prosinca. Raspored će biti na oglasnoj ploči. Od iduće nedjelje prijavnicu neka ispune i predaju samo nove obitelji u našoj župi.

Također, oni koji žele da im župni upravitelj na određeni datum iza Nove godine dođe blagosloviti obitelj i stan te provesti neko vrijeme s njima u međusobnom upoznavanju, također neka se osobno jave u sakristiju od iduće nedjelje.

* Proteklog tjedna u našoj župi preminuli su Jaga Sertić u 86. godini života, sahranjena na groblju Zamet, te Damir Cergolj u 66. godini života, kojem je sprovod u utorak na groblju Kozala. Pokoj vječni daruj im Gospodine!

* U sakristiji možete nabaviti katoličke kalendare s Trsata za iduću godinu.

* Čitajte katolički tisak, veliki je izbor na stoliću kod ulaza u crkvu.

* Radno vrijeme župnog ureda je utorkom i četvrtkom od 9 do 10 sati, a   srijedom i petkom od 17 do 18 sati. U hitnim slučajevima nazvati fra Sinišu na 098/368-025.