12. prosinac 2023

2. NEDJELJA DOŠAŠĆA – 10. prosinca 2023.

* Svakoga dana u 6 sati osim nedjelje slavimo zornice tijekom došašća. Nakon zornica pozivamo sve vjernike na čaj i kavu.

* Blagoslov obitelji u našoj župi je prema rasporedu koji je na oglasnoj ploči radnim danom od 14 do 18 sati. Oni koje nismo našli kod kuće neka se jave iza 18.12. pa ćemo doći.

*U ponedjeljak u 20 sati je susret Župnog pastoralnog vijeća.

* U srijedu ovdje neće biti kateheza za odrasle nego vas toga dana pozivamo u 18 sati na Trsat na duhovnu obnovu za mlade pod nazivom “Mladost lajka radost”.

* U Domu za psihičke bolesne odrasle osobe Turnić u četvrtak u 10,30 sati pozivamo vas na svetu misu za korisnike i djelatnike, a koju će predslaviti nadbiskup Mate Uzinić.

* U petak u 18 sati je pokorničko bogoslužje i prilika za predbožićnu svetu ispovijed pa vas molimo da se odazovete jer će ispovijedati nekoliko svećenika, dok je ostalih dana župni upravitelj sam.

* Iduće subote kao župa hodočastimo u Nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, gdje ćemo slaviti svetu misu, razgledati katedralu sv. Jakova i provesti ugodno vrijeme u Krešimirovom gradu. Polazak je u 5 sati ispod naše crkve a povratak u kasnijim večernjim satima. Ostalo je još nekoliko mjesta, a cijena prijevoza jednim autobusom iznosi 35 eura.

* Iduće nedjelje je Nedjelja Caritasa, pa svi koji žele siromašne pojedince i obitelji u župi darovati hranom i kućanskim potrepštinama, mogu ostaviti u crkvi u kutiji za namirnice, dok sve ono što se skupi u novcu namijenjeno je za Hrvatski Caritas i Caritas Riječke nadbiskupije koji će to proslijediti siromašnima. 

*Na prijepodnevnim nedjeljnim misama svjedočit će bračni par Rukavina iz Zagreba, Zvonimir i Suzana, čiji je sin nakon pakla ovisnosti prošao program Zajednice Cenacolo, što je vrijedno da svi roditelji čuju.

* U nedjelju u 20,15 sati božićni gospel koncert u našoj crkvi održat će gitarist Andrej Grozdanov. 

* Svakoga dana sve do blagdana Svijećnice, 2. veljače, svi koji pohode franjevačku crkvu, zaustave se ispred jaslica u molitvi, ispovjede se (ako imaju teški grijeh), pričeste se na svetoj misi te izmole Očenaš i Vjerovanje  i na nakanu Svetog Oca pape Franje molitvu po osobnom izboru, mogu dobiti potpuni oprost od vremenitih kazni za sebe ili za dušu nekog pokojnika. Oni koji ne mogu doći zbog bolesti mogu primiti plod oprosta prinoseći svoje patnje Gospodinu ili vršeći neku odobrenu pobožnost.

Tu povlasticu udijelio nam je papa Franjo u povodu 800. obljetnice Božića u Grecciu sv. Franje Asiškoga.

* Od dobrovoljnih priloga za adventske vijence koje su izradili vrijedne članice kreativne skupine OFS-a prikupljeno je 406 eura za kupnju božićnih poklona za potrebite o kojima brine župni Caritas. Hvala svima!

* U sakristiji možete nabaviti katoličke kalendare s Trsata za iduću godinu.

* Čitajte katolički tisak, veliki je izbor na stoliću kod ulaza u crkvu.

Zbog blagoslova obitelji župni ured nema radnog vremena u došašću.

Za sva pitanja nazvati fra Sinišu na 098/368-025.