12. prosinac 2023

4. NEDJELJA DOŠAŠĆA – 24. prosinca 2023.

 Večeras nema misnog slavlja u 19 sati, a s obzirom da je ujedno i Badnjak, dječja polnoćka je u 20 sati a velika svečana polnoćka u 24 sata. Sutra su na Božić svete mise po nedjeljnom rasporedu u 8, 10.30 i 19 sati, dok su u utorak na blagdan sv. Stjepana misna slavlja u 10.30 i 19 sati. Iduće nedjelje je blagdan Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa, te je misa zahvalnica za staru godinu u 19 sati.

Svi koji žele mogu s nama dočekati Novu godinu uz klanjanje Presvetom Oltarskom sakramentu od 23 sata do 1 sat iza ponoći.

* Za vrijeme božićnih blagdana neće biti susreta prvopričesnika i krizmanika te kateheze za odrasle.

* Na stoliću lijevo od ulaza crkve možete uzeti omotnice akcije ‘Adveniat’ za pomoć ustanovama Riječke nadbiskupije (Bogoslovno sjemenište, Hospicij, Dom za starije svećenike,  Caritasov dom, Dnevni boravak za osobe s demencijom, Katolička osnovna škola, uzdržavanje crkvenih zgrada). Akcija traje do ožujka iduće godine, a omotnice s novčanim prilogom možete donijeti u župni ured ili izravno u Nadbiskupiju.

* One koje nismo našli kod kuće za blagoslov obitelji mogu se javiti u župni ured radi dogovora termina za novi posjet.

* Svakodnevno do blagdana Svijećnice, 2. veljače, svi koji pohode franjevačku crkvu, pomole se ispred jaslica, ispovjede se (ako imaju teški grijeh), pričeste se na svetoj misi te izmole Očenaš i Vjerovanje i na nakanu Svetog Oca pape molitvu po osobnom izboru, mogu dobiti potpuni oprost od vremenitih kazni za sebe ili nekog pokojnika. Oni koji ne mogu doći zbog bolesti mogu primiti plod oprosta prinoseći svoje patnje Gospodinu ili vršeći neku odobrenu pobožnost.

Tu povlasticu udijelio nam je papa Franjo u povodu 800. obljetnice Božića u Grecciu sv. Franje Asiškoga.

* Prošlog tjedna u našoj župi preminuli su Lucija Šenjug u 91. i Elvira Ravnić u 93. godini života, sahranjene na groblju Kozala, te Franjo Herceg u 82. godini života, pokopan na groblju u Donjoj Petrički. Pokoj vječni daruj im Gospodine!

* Čitajte katolički tisak, veliki je izbor na stoliću desno od ulaza u crkvu.

Slavimo Božić, rođenje našega Spasitelja Isusa Krista.

Hvala svima na čestitkama, pomoći, darovima i molitvama.

Svima sretan Božić i obilje radosti!