1. siječanj 2024

2. NEDJELJA KROZ GODINU – 14. siječnja 2024.

* Danas su na prijepodnevnim svetim misama s nama članovi Zajednice Cenacolo koji nam žele posvjedočiti o značaju ove zajednice za njihovo upoznavanje sa živim Bogom i oslobođenje iz pakla ovisnosti i besmisla života.

* U četvrtak, 18. siječnja, počinje svjetska Molitvena osmina za jedinstvo kršćana, i traje sve do 25. siječnja pod geslom “Ljubi Gospodina Boga svojega…i svoga bližnjega kao sebe samoga”. I mi ćemo se u našoj crkvi uključiti u molitvenu osminu, osobito u molitvi vjernika na misnim slavljima i na klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. 

* Sljedeća nedjelja, Treća kroz godinu, slavi se kao Nedjelja Božje riječi.

* Svi koji žele siromašne pojedince i obitelji u župi darovati prilogom u novcu ili hrani i kućanskim potrepštinama, iduće nedjelje će u crkvi biti pripremljene kutije za namirnice.

* U subotu, 27. siječnja Prvostolni dekanat organizira hodočašće “Tragom franjevačkih krčkih jaslica” koje obuhvaća posjet katedrali, župnoj crkvi u Puntu i franjevačkim samostanima u Krku i na Košljunu, gdje će biti slavljena sveta misa. Prijave u župi.

*  Naše odgođeno hodočašće u Nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku ponovno organiziramo u subotu, 17. veljače. U Svetištu ćemo slaviti svetu misu, razgledati katedralu sv. Jakova i provesti ugodno vrijeme u Krešimirovom gradu. Polazak je rano ujutro a povratak u kasnim večernjim satima.

* Na stoliću za tisak možete uzeti omotnice akcije ‘Adveniat’ za pomoć ustanovama Riječke nadbiskupije (Bogoslovno sjemenište, Hospicij, Dom za starije svećenike,  Caritasov dom, Dnevni boravak za osobe s demencijom, Katolička osnovna škola, uzdržavanje crkvenih zgrada). Akcija traje do ožujka iduće godine.

* Svi koji još žele blagoslov obitelji mogu se javiti radi dogovora termina za posjet.

* Naš župni zbor fra Ivan Peran poziva sve zainteresirane da im se pridruže u slavljenju Boga pjesmom. Javiti se može nakon svete mise voditelju Zbora g. Milanu Brkiću.

* Svakodnevno do blagdana Svijećnice, 2. veljače, svi koji pohode franjevačku crkvu, pomole se ispred jaslica, ispovjede se (ako imaju teški grijeh), pričeste te izmole Očenaš i Vjerovanje i molitvu na nakanu Svetog Oca pape, mogu dobiti potpuni oprost od vremenitih kazni za sebe ili nekog pokojnika. Oni koji ne mogu doći zbog bolesti mogu primiti plod oprosta prinoseći svoje patnje Gospodinu ili vršeći neku odobrenu pobožnost. Tu povlasticu udijelio nam je papa Franjo u povodu 800. obljetnice Božića u Grecciu sv. Franje Asiškoga.

* Prošlog tjedna u našoj župi preminule su Mira Vrh u 66. godini života, sahranjena na groblju u Dragi, te Radojka Linić u 86. godini života, kojoj je posljednji ispraćaj sutra na groblju Drenova. Pokoj vječni daruj im Gospodine!