2. veljača 2024

5. NEDJELJA KROZ GODINU – 4.2.2024.

Ovaj tjedan u Crkvi slavimo prema katoličkom kalendaru:

Ponedjeljak:  Sv. Agata, djevica i mučenica (+oko 250.)

Utorak:          Sv. Pavao Miki i drugovi, mučenici (+1597.)

Petak:            Sv. Skolastika, djevica (+547.)

Subota:          Bl. Alojzije Stepinac, biskup i mučenik (+1960.)

* Prva nedjelja u veljači slavi se kao Dan života, a ove godine posvećuje se promišljanju o ocu kao Božjem suradniku u stvaranju života te njegovoj ulozi u podupiranju i zaštiti života. Program Tjedna za obitelj je na oglasnoj ploči.

* U tijeku je devetnica Gospi Lurdskoj, koja se slavi iduće nedjelje. Ujedno je to i Svjetski dan bolesnika. Središnja proslava je u crkvi na Žabici. Plakat s programom je na oglasnoj ploči.

* Kateheza srijedom u 20 sati posvećena je kršćanskom vrednovanju zdravlja.

* U četvrtak je cjelodnevno euharistijsko klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu na župne nakane, ovog puta za starije i usamljene župljane. Svi koji žele biti sat vremena pred Isusom od 7 do 19h neka se upišu na listu kod ulaza u crkvu.

* U subotu Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda ima mjesečni susret u 17 sati. Pozivaju se svi članovi i simpatizeri.

* Odgođeno hodočašće u Nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku bit će u subotu, 17. veljače. U Svetištu ćemo slaviti svetu misu, pohoditi katedralu sv. Jakova i provesti ugodno vrijeme u Krešimirovom gradu. Polazak je rano ujutro a povratak u kasnim večernjim satima. Ima još malo slobodnih mjesta. Cijena prijevoza je 35 eura. 

* Na stoliću za tisak možete uzeti omotnice akcije ‘Adveniat’ za pomoć ustanovama Riječke nadbiskupije (Bogoslovno sjemenište, Hospicij, Dom za starije svećenike,  Caritasov dom, Dnevni boravak za osobe s demencijom, Katolička osnovna škola…).

* U našoj župi krštena je Marta Marijan, kći Ivice i Ane. Preporučamo je u molitve!

* U sakristiji možete nabaviti 12-lisne katoličke kalendare, katolički kalendar Istarska Danica za ovu godinu.

!!! Svi župljani koji imate teže posljedice bolesti na tijelu, duhu ili psihi, zatražite od svećenika sakrament bolesničkog pomazanja, a osobito za umiruće koje poznate.