3. ožujak 2024

5. KORIZMENA NEDJELJA – 17. OŽUJKA 2024.

* Pobožnost križnog puta u korizmi u našoj crkvi je petkom i nedjeljom u 18,30 sati.

* Zbog nedjelje Cvjetnice i Uskrsa, “Tavelićevo na Krnjevu” je na kraju večerašnje svete mise, kada ćemo procesijom oko crkve i zavjetnom molitvom pred kipom iskazati štovanje našem župnom zaštitniku sv. Nikoli Taveliću.

* Ako želite, možete uzeti kutijicu Caritasa Riječke nadbiskupije za siromašne obitelji i s dobrovoljnim prilozima predati je do iduće nedjelje u sakristiju.

* Sutra u 17,30 sati je pokorničko bogoslužje i preduskrsna sveta ispovijed za župu pa vas pozivamo da se tom prilikom ispovijedite tko treba. Treća crkvena zapovijed obvezuje sve katolike da se ispovjede barem jednom godišnje i pričeste u uskrsno vrijeme. Propustiti godišnju ispovijed i pričest težak je grijeh.

* U utorak je svetkovina sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije i zaštitnika Crkve i hrvatskog naroda. Svete mise su u našoj crkvi u 8 i 19 sati.

* “Ima li patnja smisla?” tema je kateheze srijedom u 20 sati.

* U subotu će biti 20. jubilarni Riječki planinarski križni put, koji u 13,30 sati kreće iz katedrale sv. Vida preko Kalvarije, Sv. Katarine i Veloga vrha do crkve Gospe Karmelske na Donjoj Drenovi gdje će u 18,30 sati biti slavljena sveta misa. Svi koji želite pješačiti s nama već od naše crkve do Katedrale, polazak je u 12,15 sati.

* Sljedeće nedjelje je Cvjetnica. Na svakoj svetoj misi bit će blagoslov maslinovih grančica. Prije župne mise u 10,30 sati bit će svečana procesija koja kreće u 10 sati ispred crkve. 

* Još samo do iduće nedjelje traje kampanja inicijative ”40 dana za život” koja uključuje molitvu za prestanak pobačaja. Miroljubiva molitvena bdijenja u Rijeci održavaju se ispred KBC-a Rijeka, Krešimirova 42 (ulaz iz Cambierieve ulice), od 7 do 19 sati.  

* Riječka nadbiskupija od 7. do 11. srpnja organizira godišnje hodočašće koje započinje svetom misom s papom Franjom u Trstu, a potom se nastavlja po svetištima

sjeverne i srednje Italije: Schia, Vicenza, La Verna, Assisi, Cascia i Ravenna. Cijena je 439 eura a rok za prijavu je do 2. travnja. Sve ostale informacije imate na plakatu a prijave se vrše u sakristiji.

* Proteklog tjedna u našoj župi preminula je Julianna Medve u 68. godini života, sahranjena na groblju Drenova. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!