3. ožujak 2024

CVJETNICA – 24.3.2024.

* Nedjelja je Muke Gospodnje – Cvjetnica, početak Velikoga tjedna. Na svakoj svetoj misi je blagoslov maslinovih grančica. Prije župne mise u 10,30 sati bit će svečana procesija koja kreće u 10 sati ispred crkve. Križni put je u 18,30 sati.

* Na Veliku srijedu je Misa posvete ulja u katedrali u 10,30 sati, kada ćemo predati vaš novčani dar iz kutijica Caritasa Riječke nadbiskupije za siromašne obitelji. Toga dana neće biti kateheze u župi nakon svete mise.

* Na Veliki četvrtak slavimo dan ustanovljenja euharistije i svećeničkoga reda. Misa Večere Gospodnje je u 19 sati.U svetoj misi će biti obred pranja nogu dvanaestorici župljana. Nakon svete mise bit će klanjanje u tišini pred Presvetim Oltarskim sakramentom, tzv. Getsemanska ura. Crkva će biti otvorena do 22 sata.

* Na Veliki petak spominjemo se Isusove muke i smrti. Obavezan je post i nemrs. Križni put molit ćemo ispred crkve u 9 sati, a obredi u crkvi započinju u 19 sati. Sva milostinja Velikoga petka ide za sveta mjesta u Isusovoj domovini.

* Na Veliku subotu spominjemo se Isusova boravka u grobu. Tijekom dana možete pohoditi crkvu i pomoliti se pred Božjim grobom. Vazmeno bdijenje počinje u 22 sata ispred crkve blagoslovom ognja. Ponesite svijeće za obnovu krsnih obećanja.

* Iduće nedjelje Uskrsnuća Gospodinova – Uskrs. Toga dana slavimo čak četiri svete mise: u 8, 9, 10:30 i 19 sati, a blagoslov jela je na svim prijepodnevnim svetim misama.

* Riječka nadbiskupija od 7. do 11. srpnja organizira godišnje hodočašće koje započinje svetom misom s papom Franjom u Trstu, a potom se nastavlja po svetištima

sjeverne i srednje Italije: Schia, Vicenza, La Verna, Assisi, Cascia i Ravenna. Cijena je 439 eura a rok za prijavu je do 2. travnja. Sve ostale informacije imate na plakatu a prijave se vrše u sakristiji.

* Župno pastoralno vijeće izabralo je novo Ekonomsko vijeće naše župe, u sastavu: Marijana Krapić, Maja Lacković i Stanko Tonković. Oni će u narednih pet godina savjetom i osobnim radom pomagati župniku u upravljanju materijalnim dobrima ove župe. Hvala im na spremnosti da prihvate ovu službu i preporučimo ih u svoje molitve.

* Članice kreativne skupine Franjevačkog svjetovnog reda izradile su uskrsne suvenire, ukrase i čestitke koje sa stola na dnu crkve možete uzeti uz dobrovoljni prilog.