3. ožujak 2024

NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA – 31.3.2024.

* Nedjelja je Uskrsnuća Gospodinova – Uskrs. Svete mise su u: 8, 9, 10:30 i 19 sati, a blagoslov jela je na svim prijepodnevnim svetim misama. Cijeli sljedeći tjedan slavi se kao Uskrsnuće Gospodinovo.

* Sutra je Vazmeni ponedjeljak, neradni je dan. Svete mise su u 10,30 i 19 sati.

* U četvrtak je cjelodnevno euharistijsko klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu na župne nakane, ovog puta za bračne parove naše župe koji su u teškoćama. Svi koji žele biti sat vremena pred Isusom od 7 do 19h neka se upišu na listu kod ulaza u crkvu.

* U ovom tjednu je prvi petak u mjesecu kada pohodimo bolesne i nemoćne u župi. Ako u vašem susjedstvu žive teže bolesni i nemoćni, javite da ih pohodimo i okrijepimo svetim sakramentima.

* U Domu za psihičke bolesne odrasle osobe Turnić u petak u 10 sati pozivamo vas na svetu misu za korisnike i djelatnike.

* Druga nedjelja po Uskrsu naziva se još i Nedjelja Božjega milosrđa ili Bijela nedjelja jer su toga dana katekumeni skidali svoje bijele krsne haljine. Pod svetom misom u 10,30 sati riječki nadbiskup Mate Uzinić krstit će Doroteu, šesto dijete u obitelji naših župljana Antona i Tadeje Gržeta.

* Riječka nadbiskupija od 7. do 11. srpnja organizira godišnje hodočašće koje započinje svetom misom s papom Franjom u Trstu, a potom se nastavlja po svetištima

sjeverne i srednje Italije: Schia, Vicenza, La Verna, Assisi, Cascia i Ravenna. Cijena je 439 eura a rok za prijavu je do ovog utorka. Sve ostale informacije imate na plakatu a prijave se vrše u sakristiji.

Svima župljanima sretan i blagoslovljen Uskrs!