4. travanj 2024

DRUGA NEDJELJA PO UKRSU – 7.4.2024.

* Druga je nedjelja po Uskrsu koja se još naziva Nedjelja Božjega milosrđa koju je ustanovio sv. papa Ivan Pavao II. na dan kanonizacije poljske redovnice sv. Faustine Kowalske, a koja je Božje milosrđe promovirala  u svome Dnevniku. Također se ova nedjelja naziva i Bijela nedjelja jer su toga dana katekumeni skidali svoje bijele krsne haljine.

* Sutra je svetkovina Navještenja Gospodinova – Blagovijest, kada slavimo Kristovo začeće i utjelovljenje pod srcem Blažene Djevice Marije. Svete mise su u 8 i 19 sati.

* U srijedu u 20 sati u sklopu kateheze za odrasle pogledat ćemo dokumentarni film o našem Sluzi Božjem fra Ivi Peranu, kako bi bolje upoznali njegov život i djelo.

* U subotu Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda ima mjesečni susret u 17 sati. Na tom susretu u ovo mjesno bratstvo bit će primljeno deset novih članova, a iduće nedjelje pod svetom misom u 10,30 sati petero braće i sestara izreći će svoje trajne zavjete. Pozivaju se svi članovi i simpatizeri.

* U našoj župi je Prva pričest u nedjelju 12. svibnja u 10,30 sati, a Sveta potvrda u subotu 18. svibnja u 9,30 sati. U košarici na ulazu u crkvu su papirići s njihovim imenima, pa izvucite jedan papirić i molite za njih i njihove obitelji da im primanje ovih sakramenata inicijacije bude najljepši susret s Isusom i njegovom Crkvom, našom župnom zajednicom.  

* U našoj župi u Vazmenom bdijenju sakramente kršćanske inicijacije – krštenje, pričest i potvrdu – primile su Silvana Sigel i Fadila Katarina Dautović Frka, dok je proteklog tjedna krštena Eva Grbac, kći Sandra i Ane. Danas pod svetom misom u 10,30 sati riječki nadbiskup Mate Uzinić krsti Doroteu, šesto dijete u obitelji naših župljana Antona i Tadeje Gržeta. Preporučamo sve njih u molitve!

* Proteklog tjedna u našoj župi preminuli su: Zrinka Diminić u 69. i Kata Jakovljević u 94. godini života, obje sahranjene na groblju Zamet, te Ivica Stulić u 68. godini života, pokopan na groblju Kozala. Pokoj vječni daruj im Gospodine!