4. travanj 2024

PETA VAZMENA NEDJELJA – 28.4.2024.

* Na kraju večerašnje svete mise bit će procesija s molitvom litanija sv. Nikoli Taveliću te posvetna molitva ispred kipa našeg župnog zaštitnika, kako bi kao i dosad svake zadnje nedjelje u mjesecu proslavili “Tavelićevo na Krnjevu”, odnosno, promicali štovanje našeg župnog zaštitnika sv. Nikole Tavelića.

* Naša župa od ponedjeljka do petka hodočasti u Assisi, grad sv. Franje i sv. Klare i bl. Carla Acutisa, zatim Padovu, gdje ćemo moliti za svoje osobne a i za vaše župne nakane na grobovima sv. Antuna, sv. Luke evanđelista i sv. Leopolda Bogdana Mandića, te gradiće Casciju sv. Rite i Norciju sv. Benedikta. Preporučamo hodočasnike u vaše molitve!                                                                                               S obzirom da je idući tjedan prvi četvrtak i prvi petak u mjesecu, cjelodnevno euharistijsko klanjanje i posjet bolesnim i nemoćnim župljanima odgodit ćemo za tjedan poslije.                                                                                                              Svaku večer dolazit će svećenici na zamjenu za svete mise.                                                       Neće biti kateheze u srijedu.                                                                                                                          Župni ured neće raditi idući tjedan. Za hitnoće zovite župnika na mobitel 098/368-025.   

* Kako je u Kliničkom bolničkom centru Rijeka povećana potreba za krvlju, a zalihe su uvijek niske, sutra u dvorani Nadbiskupijskog ordinarijata bit će akcija dobrovoljnog darivanja krvi, i to od 9 do 13 sati na koju se pozivaju svi zainteresirani.

* U srijedu počinje Marijin mjesec svibanj u kojem se svaku večer vjernici diljem svijeta okupljaju u crkvu na svibanjske pobožnosti. Svakog dana u 18,30 sati molimo krunicu i Lauretanske litanije.

* U našoj župi prošle nedjelje krštena je Petra Knežević, kći Dalibora i Koraljke, a danas su sakrament krsta primili blizanci Paula i David Ljubas, kći i sin Dalibora i Nikoline te Niko Kalinić, sin Luke i Sare. Preporučamo ih u molitve!

* Prva pričest u našoj župi bit će u nedjelju 12. svibnja u 10,30 sati, a Sveta potvrda u subotu 18. svibnja u 9,30 sati. Preporučimo njih i njihove obitelji u molitve da im primanje ovih sakramenata inicijacije bude najljepši susret s Isusom i njegovom Crkvom, osobito našom župnom zajednicom.  

!!! Svi župljani koji imate teže posljedice bolesti na tijelu, duhu ili psihi, zatražite od svećenika sakrament bolesničkog pomazanja, a osobito za umiruće koje poznate.