5. svibanj 2024

6. USKRSNA NEDJELJA – 5.5.2024.

* U tijeku su svibanjske pobožnosti. Svakoga dana u 18,30 sati molimo krunicu i litanije.

* U srijedu nema kateheze za odrasle, nego smo pozvani s početkom u 21 sat u Art-kino pokraj Kapucinske crkve na Žabici na premijeru dokumentarnog filma “Ulične svjetiljke”, časopisa o beskućništvu kojeg već više od desetljeće i pol provodi Franjevački svjetovni red s Trsata.

* U četvrtak slavimo svetkovinu Uzašašća Gospodnjega. Sveta Misa je u 19 sati. Toga dana je i cjelodnevno euharistijsko klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu na župne nakane, ovog puta na sve nakane Blažene Djevice Marije. Svi koji žele biti sat vremena pred Isusom od 7 do 19 sati neka se upišu na listu kod ulaza u crkvu.

*  U četvrtak u 17 sati u crkvi je prva sveta ispovijed za prvopričesnike, a pozvani su da se ispovijede i njihovi roditelji te preuzmu bijele haljinice za svoju djecu.

* Zbog hodočašća nismo mogli na prvi petak u mjesecu pohoditi bolesne i nemoćne u župi, nego ćemo to učiniti ovoga petka. Ako u vašem susjedstvu žive teže bolesni i nemoćni, javite da ih pohodimo i okrijepimo svetim sakramentima.

* U petak je blagdan Gospe Trsatske, čuvarice Grada Rijeke. Svečanu misu u 18,30 sati predvodi nadbiskup Mate Uzinić. To je i zavjetna misa vjernika Riječke nadbiskupije.

Toga dana u našoj crkvi će biti slavlje svete mise samo ujutro u 7,30 sati jer smo svi pozvani uključiti se u slavlje na Trsatu.

* U subotu Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda ima mjesečni susret u 17 sati. Pozivaju se da dođu svi članovi i simpatizeri.

* Iduće nedjelje na svetoj misi u 10,30 sati je slavlje prve svete pričesti u našoj župi. Ove godine imamo 24 prvopričesnika. Preporučimo njih i njihove obitelji u molitve.  

* Također, u nedjelju u 16,30 sati bit će duhovno-rekreativni program za krizmanike.

* U našoj župi prošlog tjedna krštena je Ena Starčević, kći Ivana i Ive, a danas je sakrament krsta primio Noa Tomašev, sin Tedija i Nikoline. Preporučamo ih u molitve!