5. svibanj 2024

PEDESETNICA – DUHOVI

19. svibnja 2024.

* Jučer je 41 krizmanik u našoj župi primio sakramenat svete potvrde. Preporučamo njih i njihove obitelji da ustraju u sakramentalnom životu i budu istinski Kristovi vjernici.

* Prigodan koncert u katedrali sv. Vida, pod nazivom “Gospel on Guitar”, večeras će održati Andrej Grozdanov. Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

* U tijeku su svibanjske pobožnosti. Svakoga dana u 18,30 sati molimo krunicu i litanije.

* U srijedu je kateheza za odrasle s početkom u 20 sati. Tema je: Molitva

* U petak je u župi Marije Pomoćnice u Vukovarskoj slavlje zaštitnice župe Marije Pomoćnice. Svete mise su u 7, 9, 10,30, 12 i 18,30 sati. Nakon večernje mise slavlje se nastavlja na igralištu.

* U subotu u našoj crkvi svetu ženidbu sklopit će Davor Brusić i Diana Veršić, koji će živjeti u našoj župi. Zaručnike preporučamo u molitve!

* Iduće nedjelje počinjemo s upisivanjem vaših misnih nakana do kraja ove godine. Jedna osoba može upisati najviše dvije svete mise. Naglašavamo, sveta misa se ne plaća, ona je Kristova žrtva koja je besplatna. Želite li dati prilog, možete to slobodno učiniti, ali ne morate.  

*Toga dana nakon župne mise u 10,30 sati kratkim programom predstavit će nam se naši prijatelji i župljani iz Doma za psihički bolesne odrasle osobe Turnić.

*  Također, u nedjelju u 20 sati u našoj crkvi bit će koncert klasične glazbe, kojeg će na harmonici predstaviti Dražen Košmerl, profesor harmonike na Muzičkoj akademiji u Puli.

!!! Svi župljani koji imate teže posljedice bolesti na tijelu, duhu ili psihi, zatražite od svećenika sakrament bolesničkog pomazanja, a osobito za umiruće koje poznate.

Radno vrijeme župnog ureda je utorkom i četvrtkom od 9 do 10 sati, a   srijedom i petkom od 17 do 18 sati.

U hitnim slučajevima nazvati fra Sinišu na 098/368-025.