5. svibanj 2024

PRESVETO TROJSTVO – 25.5.2024.

* Danas nakon župne mise u 10,30 sati kratkim programom predstavit će nam se naši prijatelji i župljani iz Doma za psihički bolesne odrasle osobe Turnić.

*  Večeras u 20 sati u našoj crkvi bit će koncert klasične glazbe, kojeg će na harmonici izvesti Dražen Košmerl, profesor harmonike na Muzičkoj akademiji u Puli.

* Još do petka traju svibanjske pobožnosti. Svakoga dana u 18,30 sati molimo krunicu i litanije.

* Ovaj utorak u 17 sati Dan je otvorenih vrata Salezijanske klasične gimnazije za sve učenike 8. razreda i njihove roditelje. Više informacija možete naći na web stranici Škole.

* Istoga dana, u 19 sati, u riječkoj crkvi Uznesenja Marijina bit će predstavljanje knjige o svećeniku Miljenku Vidasu.

* U srijedu je kateheza za odrasle s početkom u 20 sati. Tema je: Molitva

* U četvrtak slavimo svetkovinu Presvetoga Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo. Toga dana je neradni dan u Hrvatskoj. Svete mise su u 10,30 i 19 sati. Nakon svete mise u 10,30 sati je procesija s Presvetim oltarskim sakramentom ispred crkve na Trgu sv. Nikole.

* Iduće nedjelje nakon župne mise u 10,30 sati predstavit će nam se Udruga Damdom, koja promovira udomiteljstvo djece. Obavijestite sve koje zanima ova tema.

* U našoj su župi danas krštene Julija Lena Kovačević i Lota Pahljina. Preporučamo novokrštenice u molitve!

Jučer su u našoj crkvi svetu ženidbu sklopili Davor Brusić i Diana Veršić, koje također preporučamo u molitve!

* Počinjemo s upisivanjem vaših misnih nakana do kraja ove godine. Jedna osoba može upisati najviše dvije svete mise. Prednost imaju oni koji u prvoj polovici godine nisu upisali svete mise. Naglašavamo, sveta misa se ne plaća, ona je Kristova žrtva koja je besplatna. Želite li dati prilog, možete to slobodno učiniti, ali ne morate.  

!!! Svi župljani koji imate teže posljedice bolesti na tijelu, duhu ili psihi, zatražite od svećenika sakrament bolesničkog pomazanja, a osobito za umiruće koje poznate.

Radno vrijeme župnog ureda je utorkom i četvrtkom od 9 do 10 sati, a   srijedom i petkom od 17 do 18 sati.

U hitnim slučajevima nazvati fra Sinišu na 098/368-025.