6. lipanj 2024

DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU – 2.6.2024.

* Danas nakon župne mise u 10,30 sati predstavila nam se Udruga Damdom, koja promovira udomiteljstvo djece.

* U srijedu i četvrtak nakon večernje svete mise predavanje će u crkvi održati Mijo Barada. Stoga, u srijedu nema kateheze za odrasle.

* U četvrtak je cjelodnevno euharistijsko klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu na župne nakane, ovog puta da franjevci i dalje upravljaju našom župom. Svi koji žele biti sat vremena pred Isusom od 7 do 18,30h neka se upišu na listu kod ulaza u crkvu.

* U ovom tjednu je prvi petak u mjesecu kada pohodimo bolesne i nemoćne u župi. Ako u vašem susjedstvu žive teže bolesni i nemoćni, javite da ih pohodimo i okrijepimo svetim sakramentima.

Tog dana je svetkovina Presvetog Srca Isusova. Svečana proslava je u župi na Zametu.

* U subotu Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda ima mjesečni susret u 17 sati. Pozivaju se svi članovi i simpatizeri.

Toga dana jest 21. godišnjica dolaska sv. Pape Ivana Pavla II. u Rijeku.

Isto tako, u subotu će u 10 sati u sportskoj dvorani u Kostreni biti održane prve sportske igre mladih sv. Vida, koje su namijenjene mladima od 15 do 30 godina. Natječe se u pet sportova: mali nogomet i košarka za muškarce, odbojka za žene te za sve stolni tenis i squash. Prijaviti se možete do posljednjeg dana pred održavanje.

* U subotu u našoj crkvi svetu ženidbu žele sklopiti: Marino Matijaš iz Rijeke, RKT, sin Željka i Spomenke r. Škoda, te Ivana Tomin iz Rijeke, RKT, kći Borisa i Silvane r. Lenac. Ako ima zapreka za valjanost sklapanja ženidbe, javite ih župniku ili biskupu. Zaručnike preporučamo u molitve!

* Počeli smo s upisivanjem vaših misnih nakana do kraja ove godine. Jedna osoba može upisati najviše dvije svete mise. Naglašavamo, sveta misa se ne plaća, ona je Kristova žrtva koja je besplatna. Želite li dati prilog, možete slobodno, ali ne morate.

* U našoj župi danas je kršten Tibor Marinac, sin Mladena i Martine r. Baretić. Preporučamo novokrštenika u molitve!

* Svi koji žele siromašne župljane darovati prilogom u hrani, kućanskim potrepštinama i novcu, iduće nedjelje na ulazu u crkvu bit će kutije za namirnice.