6. lipanj 2024

DESETA NEDJELJA KROZ GODINU – 9. LIPNJA 2024.

* Svi koji žele siromašne župljane darovati prilogom u hrani, kućanskim potrepštinama i novcu, na ulazu u crkvu je kutija za namirnice.

* U četvrtak je blagdan sv. Antuna Padovanskoga, sveca svega svijeta. Sveta misa je u 19 sati. Dovedite djecu i donesite ljiljane na blagoslov.

* Blagdan sv. Antuna osobito će biti slavljen na Kantridi. Svete mise su u 7,30, 9 i 10,30 sati. Trodnevnicu i svečanu blagdansku misu u 18,30 sati predvodi fra Ante Vučković.

* U Domu za psihičke bolesne odrasle osobe Turnić u petak u 10 sati pozivamo vas na svetu misu za korisnike i djelatnike.

* U subotu je svetkovina sv. Vida, zaštitnika Nadbiskupije i grada Rijeke. Svečano misno slavlje u katedrali s početkom u 10 sati a potom s procesijom nakon mise predvodit će zadarski nadbiskup mons. Milan Zgrablić.

* U subotu i nedjelju članovi našeg zbora Fra Ivan Peran hodočaste u Slavonski Brod, kako bi pjevanjem na svetoj misi u tamošnjoj franjevačkoj crkvi zahvalili braći franjevcima na daru orgulja za našu crkvu. Pritom će posjetiti i grad heroj Vukovar.  

* „S Vidom se lako posložiti može svatko!“ je humanitarni projekt koji od srijede do petka na Korzu obuhvaća prodaju rukotvorina polaznika Katoličkog vjeronauka te djece iz riječke Baptističke crkve i Medžlisa Islamske zajednice Rijeka. Prikupljenim novcima pomoći će se Klinici za dječju kirurgiju Rijeka u nabavci rehabilitacijsko-didaktičke opreme. Donirati se može i uplatom na račun Caritasa.

* Ostalo je nešto slobodnih termina za vaše misne nakane od rujna do kraja ove godine. Naglašavamo, sveta misa se ne plaća, ona je Kristova žrtva koja je besplatna. Želite li dati prilog, možete slobodno, ali ne morate.

* U našoj župi danas je krštena Tia Starčević Filipović, kći Matea i Sabrine.

Jučer su u našoj crkvi svetu ženidbu sklopili Marino Matijaš i Ivana Tomin.

U subotu u našoj crkvi svetu ženidbu žele sklopiti: Vanja Paškvan iz Rijeke, RKT, sin Marina i Nives r. Levar, te Ivana Matasić iz Rijeke, RKT, kći Josipa i Mandice r. Kovačić. Ako ima zapreka za valjanost sklapanja ženidbe, javite ih župniku ili biskupu. Zaručnike preporučamo u molitve!