11. studeni 2023

34. Nedjelja kroz godinu – Krist Kralj

* Na ulazu u crkvu možete kupiti adventske vijence koje su izradile vrijedne članice i članovi kreativne skupine OFS-a. Dobrovoljni prilog namijenjen je za potrebe župnog Caritasa za božićne poklone potrebnima.   

* U utorak u 20h u crkvi je susret čitača, dosadašnjih i onih koji to žele postati.

* “Došašće – hod k bližnjemu” tema je kateheze za odrasle srijedom u 20h.

* U ovom tjednu je prvi petak u mjesecu kada pohodimo bolesne i nemoćne u župi. Ako u vašem susjedstvu žive teže bolesni i nemoćni, javite da ih pohodimo i okrijepimo svetim sakramentima.

*  Počinjemo s upisivanjem vaših nakana svetih misa za prvih šest mjeseci sljedeće godine. Jedna osoba može upisati najviše dvije svete mise. Naglašavamo, sveta misa se ne plaća, ona je Kristova žrtva koja je besplatna. Želite li dati prilog, možete to slobodno učiniti, ali ne morate. 

* Blagoslov obitelji u našoj župi imat ćemo od Prve nedjelje došašća 4. prosinca. Raspored je na oglasnoj ploči. Razglasite u susjedstvu. Prijavnicu neka ispune i u kutiju ubace samo nove obitelji u našoj župi.

Umjesto toga, oni koji žele da im župni upravitelj na određeni datum iza Nove godine blagoslovi obitelj i stan te provede neko vrijeme s njima u međusobnom upoznavanju, neka se osobno jave u sakristiju.

* Današnja nedjelja Krista Kralja posljednja je u ovoj crkvenoj godini te iduće nedjelje počinje vrijeme došašća, bliže priprave za Božić. U ponedjeljak, 4. prosinca, počinju zornice u došašću, i to svaki dan u 6 sati, osim nedjeljom. Nakon zornica pozivamo sve vjernike na čaj i kavu.

* U subotu, 16. prosinca, organiziramo hodočašće u Nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, gdje ćemo slaviti svetu misu, razgledati katedralu sv. Jakova i provesti ugodno vrijeme u Krešimirovom gradu. Polazak je rano ujutro a povratak u kasnijim večernjim satima. Prijaviti se treba čim prije, cijena prijevoza jednim autobusom iznosi 35 eura.

* Proteklog tjedna u našoj župi kršten je Karlo Sigel, sin Darija i Silvane. Preporučamo ga u molitve! Također, preminuo je Pajo Slamić u 74. godini života, sahranjen na groblju Drenova. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

* U sakristiji možete nabaviti katoličke kalendare s Trsata za iduću godinu.

* Čitajte katolički tisak, veliki je izbor na stoliću kod ulaza u crkvu.