10. listopad 2023

30. NEDJELJA KROZ GODINU – 29. listopada 2023.

* Nakon provedenih izbora i imenovanja od strane Župnog upravitelja, novi sastav Župnog pastoralnog vijeća župe sv. Nikola Tavelić čine (abecednim redom): Marko Bosiočić, Ana Brižić, Tereza Buvač, Ante Čičak, Elizabeta Fišić, Anton Gržeta, Petra Gržetić Fućak, Blaženka Kulić, Slaven Kulić, Marinka Kuna, Maja Lacković, Dario Perković, Kata Smolčić, Jadranka Tonković i Stanko Tonković. Čestitke i puno uspjeha u radu! 

* U srijedu slavimo svetkovinu Svih svetih, sve svetce koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje. Svete mise su na gradskim grobljima u 15 sati. U četvrtak je Dušni dan, kada se spominjemo svih vjernih mrtvih.

Ovih dana Bog po Katoličkoj Crkvi udjeljuje posebnu milost – MOŽETE OTVORITI VRATA RAJA NEKOJ DUŠI U ČISTILIŠTU! Na svetkovinu Svih svetih i Dušni dan vjernici mogu u svim crkvama i na grobljima dobiti potpuni oprost od vremenitih kazni, isključivo za pokojne. Potrebno je izmoliti Očenaš i Vjerovanje, ispovjediti se (ako ima teški grijeh), pričestiti se, te na nakanu Svetog Oca pape Franje izmoliti molitvu (po osobnom izboru).

* Tema kateheze srijedom za odrasle u 20 sati je “Pozvani na svetost”.

* U četvrtak je cjelodnevno euharistijsko klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu na župne nakane, ovog puta za sve pokojne župljane. Svi koji žele biti sat vremena pred Isusom od 7 do 19h neka se upišu na listu kod ulaza u crkvu. Nakon večernje mise je zajedničko euharistijsko klanjanje.

* U ovom tjednu je prvi petak u mjesecu kada pohodimo bolesne i nemoćne u župi. Ako u vašem susjedstvu žive teže bolesni i nemoćni, javite da ih pohodimo i okrijepimo svetim sakramentima.

* Molimo one koji još nisu da podmire davanja za kumstva u Kongu. Broj računa je na oglasnoj ploči.

* Proteklog tjedna u našoj župi kršteni su Noa Ivanović, sin Sare, te Lovro Marić, sin Danijela i Lucije. Preporučamo ih u molitve!

* Radno vrijeme župnog ureda je utorkom i četvrtkom od 9 do 10 sati, a   srijedom i petkom od 17 do 18 sati.

U hitnim slučajevima nazvati fra Sinišu na 098/368-025.